Muffins med chokolade og citron – sukkerfri

image

Sukrin (sødestof Erythritol (E968) er et naturligt sødestof baseret på sukkeralkoholen Erythritol. Erythritol findes naturligt i bl.a. pærer og meloner. Sødestoffet fremstilles ved en naturlig gæringsproces, hvor druesukker bruges som råstof. Derved er Sukrin et naturligt produkt. Derudover indeholder Sukrin ingen kalorier, da Erythritol ikke metaboliseres i kroppen. Herved påvirkes dit blodsukker ikke af Sukrin (glykæmisk indeks = 0). Sukrin ligner og smager som sukker, og der findes flere udgaver af Sukrin, som kan anvendes som erstatning for almindeligt sukker, flormelis og brun farin. Der findes Sukrin, Sukrin+, Sukrin Melis og Sukrin Gold. Der er forskel mellem disse produkter. Sukrin+ er en blanding af Erythritol og stevia og er dobbelt så sødt som sukker. Sukrin Gold indeholder (til forskel fra de andre produkter) meget lidt kulhydrat, som påvirker blodsukkeret. Sammen med sødestoffet Stevia er Sukrin et nyt naturligt alternativ til sukker, som ikke påvirker blodsukkeret. Sukrin er dermed ideel til dig med diabetes, hvis du lever efter principperne ved low carb diæten, eller hvis du blot ønsker at begrænse dit indtag af sukker/kulhydrat.

8 stk.
60 g mandler eller hasselnødder
1 dl Sukrin
2 æg
½ stang vanilje
1 tsk. bagepulver
Skal af 1 økologisk citron
40 g havregryn
60 g hvedemel
20 g hvedeklid
1 dl mælk
30 g olie
50 g mørk chokolade (70 %)

  • Blend mandler/hasselnødder til fint mel i en kaffemølle eller minihakker.
  • Pisk Sukrin og æg sammen med en el-pisker.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt.
  • Hak chokoladen fint og bland den i dejen.
  • Fordel dejen i muffinsforme.
  • Bages ved 200 grader i 15-20 min.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s