Mandeltærte

image

Denne tærte er utrolig nem at lave, hvilket blandt andet skyldes den nemme bund, som ikke skal rulles ud og dernæst den kondenserede mælk. Sødet kondenseret mælk består af komælk og sukker – intet andet, og bidrager med en lækker sødme til dine desserter såsom til karamel, is eller kage. Du kan købe det i bl.a. Føtex, Bilka og Rema1000.

1 tærte – rækker til 8-10 personer
Bund:
180 g mel
100 g sukker
1/2 tsk. bagepulver
100 g oliemargarine eller smeltet smør

Fyld:
1 dåse kondenseret mælk
50 g farin
1 tsk. vaniljesukker
170 g mandler (du kan også bruge andre nødder fx hasselnødder)

  • Bland ingredienserne til bunden og rør det sammen. Dejen skal være smuldrende.
  • Pres dejen ud i en smurt tærteform.
  • Bland kondenseret mælk, farin og vaniljesukker sammen og hæld blandingen over tærtedejen.
  • Drys de hele mandler over tærten.
  • Bages ved 150 grader i 60 min.
  • Server med skyr, vaniljeis, cremefraiche etc.

image

2 thoughts on “Mandeltærte

  1. Katrine

    Hej Katrine
    Nu er mine erfaringer med kondenseret mælk ret begrænsede.. så derfor af ren og skær nysgerrighed: hvordan bliver tærtens konsistens indeni?

    Mvh Katrine

    Svar
    1. katrineeld Post author

      Hej Katrine

      Det er meget nemt at arbejde med kondenseret mælk – så det er bare med at forsøge. Konsistensen bliver lidt som karamel. Dagen derpå har tærten sat sig og minder meget om karamel. Udover denne opskrift har jeg også en lakridsis med kondenseret mælk – den er meget nem og vellykket – også hvis du ikke har ismaskine.
      God fornøjelse.

      //Katrine

      Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s